DEVAMI
Hazırlayan ve Sunan Zerrin ÖZGÜÇ
BÖREKLER.........
BANYOLU BÖREK TARİFİ .
Malzemeler
4 tane yufka .
1 çay fincanı yoğurt.
1 kahve fincanı zeytinyağı.
2 tane yumurta .
1 fincan su .
İç malzemesi ..
200 gr beyaz peynir, ezilmiş .
yarım demet, doğranmış üzerine .
yumurta sarısı çörek otu .
iç malzemesi .
Bir kaba yoğurdu alalım üzerine zeytiyağını ilave edelim .
yumurtaları kıralım ve karıştıralım .
yufkaları üst üste koyalım .
sekiz parçaya keselim .
Yufkaların üzerine hazırladığımız sosu sürelim yufkanın .
geniş kısmına hazırladığımız peynir , maydonoz iç harçtan
yeteri kadar koyalım rulo saralım sardığımız ruloyu gül .
böğreyi şeklinde saralım bir kaseye aldığımız , suya hazırladığımız
börekleri batırıp çıkaralım tepsiye dizelim hazırladığımız böreği .
buzdolabında kırkbeş dakika bekletelim .
Önceden ısıttığımız fırına sürmeden üzerlerine yumurta sarısı sürelim
çörek otu serpelim 200 derecelik ısıda üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
MİLFÖY HAMURLU KÖFTELİ BÖREK
MALZEMELER
6 Adet milföy hamuru.
250 gr kıyma.
1 adet kuru soğan .
1 adet yumurta.
3 yemek kaşığı kurutulmuş erik .
1 tatlı kaşığı salça .
yeteri kadar havuç, tane mısır.
kekik, tuz, kimyon, pul biber, karabiber.
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlu böreğin yapımına iç harcını hazırlamakla başlayın .
Derince bir karıştırma kabının içine orta yağlı kıymayı koyun .
Üzerine kuru soğanı rendeleyin ve salça, tane mısır haşlayıp .
küp küp doğradığınız havuçları ilave edin .
1 yumurtanın sadece beyazını ekleyin ve sarısını bir kabın içine
koyup birazdan üzerine sürmek için üzere kenara ayırın .
tuz ve baharatı ekleyip kurutulmuş ekmeği de ilave edip
karıştırın elde ettiğiniz harcı iyice yoğurun milföy hamurlarının .
üç tanesini birbirinin üzerine birer parmak üst üste gelecek
şekilde yan yana dizin diğer üç tanesini birinin üzerine .
birer üst üste yan yana dizin üçlü milföy leri yan yana birleştirip .
dikdörtğen bir hamur elde edin . merdane yardımıyla bastıra bastıra .
dikdörtğen milföy hamurunu uzatın hazırladığınız köfteli
harcı milföy hamurunun ortasına rulo olcak şekilde
koyun üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığımız
170 derece fırına tepsinizi sürün üzeri kızarınca fırından
çıkarın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
PATLICANLI BÖREK HAZIR YUFKADAN
MALZEMELER
5 Adet patlıcan .
1 adet yufka.
2 adet yumurta.
2 dilim bayat ekmek .
100 gr beyaz peynir.
1 çay bardağı sıvıyağ.
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri .
tuz, karabiber.
HAZIRLANIŞI
patlıcanları ateşin üzerinde çevirerek közleyin .
kabuklarını soyduktan sonra kararmamaları için .
tuzlu limonlu suda bekletip sıkın çatalla ezilerek .
püre haline getirin patlıcan püresine yumurta .
ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi ezilmiş beyaz peynir.
Sıvıyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirinin yarısını ilave
edip karıştırın yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp.
yufkayı dışına taşmıyacak şekilde kabın içine döşeyin .
patlıcan püresini yufkanın içine yayın üzerine kalan kaşar .
peyniririni serpin 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar
pişirin ve sıcak servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
SODALI BÖREK
Sodayla yapılan börekler çok yumuşak ve lezzetli oluyor.
Ayrıca soda böreğin daha çok kabarmasını sağlıyor.
sodalı böreğin henüz elde açılması daha güzel oluyor.
ve denedim harika bir börek oluyor ama arzu ederseniz.
yuf kayla yapabilirsiniz.
MALZEMELER
6 Adet hazır yufka.
1,5 Şişe maden sodası.
1 su bardağı süt.
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ .
İÇ MALZEMESİ
1 Su bardağı beyaz peynir.
1 demet maydonoz.
HAZIRLANIŞI
Tepsiyi yağlayın.
1 yumurta yağ ve sütü çırpın içi hazırlayın .
Önce yufkanın birini tepsiye dizin .
Üzerine sostan gezdirin .
Sonra ikinci yufkayı serip yine biraz sos dökün .
Peynirli için yarısını bu kısma serpiştirin .
Daha sonra iki yufkayıda aynı şekilde .
yerleştirin ve kalanı içi yayın .
En son iki yufkayı da yine soslayarak yerleştirin .
Bir buçuk şişe sodayı böreğin her yerine gezdirin .
Kalan sosa bir adet yumurta kırıp çırpın .
ve böreğin üstüne sürün.
Böreği fırına vermeden dilimleyin .
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar.
pişirin .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
SEBZELİ ÇİN BÖREĞİ
MALZEMELER
3 Yufka.
3 havuç .
3 pırasa.
1 kase soya filizi .
3 diş sarımsak.
Soya sosu köri .
Maydonoz .
1 yumurta akı.
KIZARTMAK İÇİN
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
İlk olarak sarımsakları ince doğradıktan sonra .
sıvıyağda kavurmaya başlayın ardından pırasaları .
ince ince doğrayarak rendelenmiş havuçla
beraber sarımsakların üzerine ekleyin .
bir süre soteledikten sonra üzerine soya .
sosunu döküp karıştırın soya sosu tuzlu olduğu
için tuz eklemeyin iç harcı hazır olan börek için .
yufkaları tezgaha serin dörde bölerek iç harcı paylaştırarak .
börekleri sarın yumurta akı yardımıyla uçlarını yapıştırarak
kızğın yağda kızartın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
PATATESLİ PUF BÖREĞİ
MALZEME
1 Yumurta.
1 Yumurta.
1 çorba kaşık yoğurt.
yarım paket kabartma tozu.
1 haşlanmış patates.
alabildiği kadar un tuz.
İÇ HARÇI İÇİN
Beyaz peynir maydonoz.
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına ilk olarak yumurta, yoğurt.
ve rendelenmiş patatesi olarak karıştırın .
Daha sonra üzerine kabartma tozu ve alabildiği kadar un.
ekleyin tuzunuda ayarlayarak hamuru yoğurun .
Hazırladığınız hamuru iyice açın .
Beyaz peynir ve maydonozdan bir iç .
hazırlayın hamurun uzun tarafına hazırladığınız .
iç harçtan belli aralıklarla misket büyüklüğünde.
kopartarak koyun daha sonra hamurun kenarını
üzerine kapatın bardak yardımı ile kesin .
Bütün hamur için aynı aynı işlemi uygulayın .
Börek hazır olunca kızgın yağda kızartın .
puf, puf harika bir börek .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
DİYET BÖREK
MALZEMELER
2 Adet yufka.
200 gr dil peyniri .
2 adet yumurta.
1-2 litre süt.
HAZIRLANIŞI
Yufkalar üçgen şeklinde her biri .
12 parça olmak üzere kesip her biri .
üçgene dil peynirinden bir uzun parça .
alınıp siğara böğreği gibi sarılır bütün yufkalar
sarıldıktan sonra yuvarlak cam bir tepsiye yanyana
konularak dizilir yumurtalar süt ile iyice çırpılarak .
bu böreklerin üzerine dökülür bir gece dolapta bekletilirse.
daha iyi olur 200 fırında 30 dakika pişirilir .
NOT: Hemen, hemen bütün hazır yufka börekleri .
hazırlanıp 1 gece dolapta beklerse daha başarılı sonuç alır.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
SUCUKLU GEVREK BÖREK
MALZEMELER
125 gr
tereyağı.
2,5 su bardağı un
.
1
yumurta.
1 çorba kaşığı elma
sirkesi koy.
1 tatlı kaşık
ucu tuz. su .
HARCI İÇİN
2 Tane
yeşil biber. iki tane közlenmiş biber.
1 tane soğan
1 defne yaprağı .
kekik 100 gr
sucuk ve sıvıyağ .
ÜZERİ İÇİN .
1
yumurta.
HAZIRLANIŞI .
Börekteki
en önemli özellik hamurun ince .
açılması ve
gevrek olursa daha lezzetli olur.
ağız da dağılır
yerken gevrek olması için un ve treyağını
iyice
kavuruyoruz .
Daha sonra 1
tane yumurtayı kırıp un ve sirkeyide
hamur haline
getirelim . bir taba alıp en az yarım
saat
bekletelim
hamurları eşit parçaya bölüp yuvarlak .
açalım üzerine
sucuk küp doğranmış sucuklarıda
koyun kırmızı
biber iki dakika pişirdikten sonra .
soğumaya
bırakalım bezeleri yuvarlar halde açıp .
içine malzeme
konur .
kenarlarını
kapattıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını
sürün ve fırına
koyun .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
PÜRELİ BÖREK
MALZEMELER
2 Yaprak yufka
.
1 kase patates
püresi .
125 gr kaşar
peyniri rendesi
1 çay fincanı
galeta unu.
1 çay bardağı
sıvıyağ .
tuz karabiber muskat
.
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kasede
sıvıyağı alalım üzerine su ilave
edip karıştıralım
yukanın bir tanesi hamur açma tahtasının
üzerine serelim
.
su ve yağ
karışımı fırça yardımıyla yufkayıda
üzerine sürelim
aynı işlemi uygulayalım yufkaları
önce dörde
bölelim daha sonra tekrar dörde
bölelim 8 parça
elde edelim bir kasede ki
patates püresinin
içine kaşar rendesi karabiber .
muskat ekleyip
karıştıralım yufkaların geniş kısmına
yeteri kadar iç
harcını alalım geniş bir şekilde
siğara böğreği
sarar gibi saralım sarma işimiz
bittikten sonra
buzdolabında 1 5 2 saat bekletilim
bekletelim
beklettiğimiz sarma yufkaları tabakla
birlikte
musluğun altında ıslanmasını sağlayıp
galeta ununa
bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim
180 derece
ısıda yarım saat pişirelim
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
TAVUKLU BÖREK YOĞURTLU
MALZEMELER
1 Tane bütün
tavuk.
6 tane
yufka.
1 çay
kaşığı toz şeker.
1 çorba kaşığı
sirke .
4 veya 5
tane arpacık soğan .
1 çay şeker.
1 çay
kaşığı ucu tuz.
5 veya 6
tane karabiber.
1-3 dal
maydonoz .
2 bardak
su.
SOS İÇİN
.
1 Çorba
kaşığı yoğurt.
1 çay
kaşığı tereyağı.
1 çay
kaşığı ucu kırmızı pul biber.
2- 3 tane
sarımsak .
HAZIRLANIŞI
Frınızı 180
derece de ısıtalım .
bir düdüklü
tenceresine tavuğu koyunuz.
5 bardak su
ilave edin .
suyun içine
sirke arpacık soğan şeker tuz .
tane karabiberi
ve maydonozu ekleyelim haşlanmış .
olan tavuğu
kemiklerini ve derisini ayıralım küçük .
parçalar
halinde didikleyelim tuz ve karabiberle
iyice karıştırınız .
borcama
yağlarmış gibi tavuğun suyuyla ıslatın .
tavuk etlerini
koyduktan sonra rulo şeklinde yapıp .
şekil vererek
borcama yerleştirin diğer yufkalarıda.
aynı işlemi
uyğulayın böreğimizi 35 40 dakika
pişirelim.
fırından
çıkardıktan sonra böreği önce dört
köşesinden .
başlayarak
tavuk suyuyla ıslatın böreğin üzerine
yağlı .
kağıt ile
kapatınız. tereyağını yağda eritip pul
biber koyunuz .
böreklerimizi
dilimleyip güzelce servis tabağına alınız.
böreğin
üzerine yağ ve yoğurt koyup servis yapınız
.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
PİZZALAR..................
PİZZALAR..................
YUMUŞAK PİZZA
MALZEMELER
250 gr un .
60 gr margarin .
1 bardak ılık su .
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi .
10 dilim sucuk .
2 domates.
4 yeşil biber.
10 tane siyah zeytin biraz tuz karabiber kekik .
HAZIRLANIŞI
Un ile oda sıcaklığındaki margarini çabuk .
hareketlerle yoğurun sonra ilk suyu yavaş yavaş ekleyin .
oldukça sert bir hamur elde edin .
hamuru yuvarlak bir beze yapıp unlayın .
temiz bir kurulama bezine sararak bekletin .
30 dakika dinlendirdikten sonra açarak hafifçe yağlanmış .
bir kalıba yerleştirin kenarlarını parmaklarınızla bastırarak .
tepsinin kenarlarına doğru yükseltin .
200 dereceli fırında 20 dak pişirin .
bu arada domatesleri halka halka doğrayın .
hamurun üstüne yerleştirip kekiği serpin .
kaşar peynirini sucuklarıda yerleştirip pizzayı
tekrar fırına sürün üst malzeme çok hafif pişecek .
kadar fırında tutup çıkarın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
EKMEK HAMURUNDAN PİZZA
MALZEMELER
1 Adet ekmek hamuru.
yarım paket tereyağı .
1 paket sosis.
Az tuz.
Bir çimdik şeker kekik .
2 domates.
1 çay kaşığı hardal .
200 gr rendelenmiş kaşar.
İnce, ince doğranmış çarliston biber.
2 kaşık salça .
HAZIRLANIŞI
Fırından bir adet ekmek hamuru alınır.
Yağın yarısını ile beraber yoğrulur yarım .
saat kadar dinlendirilir yağlanmış bir tepsiye
ince bir şekilde yayılır bir parmak kalınlığında .
üzerine haşlanmış ve ufak doğranmış sosis, kalan yağ, tuz,
şeker, kekik, hardal, küp doğranmış domates, ince kıyılıp
hafifçe pişirilen yeşil biber dökülür ve kaşar rendelenir.
170 derece yarım saat kadar pişirilir .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
BİBERLİ VE MANTARLI PİZZA
MALZEMELER
3 Çay fincanı, un .
yarım paket , yaşmaya.
1 tatlı kaşığı tuz .
yarım çay bardağı sıvıyağ.
aldığı kadar ılık su .
SOSU İÇİN .
1 Kase menemenlik harç .
1 miktar, fesleğen .
2 yemek kaşığı zeytin yağı tuz, karabiber .
ÜZERİ İÇİN .
Biber, kaşar rendesi mantar, salam, mısır, domates.
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına unu alalım . üzerine erittiğimiz .
yaş mayayı alalım. yavaş yavaş, su ilave ederek kulak
memesi yumuşaklığında bir hamur , elde edelim .
hamuru 2 eşit parçaya bölelim ve tepsilere yayalım .
biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım doğradığımız .
mantarları bir tavada sıvıyağ ile sote yapalım .
Sosu için doğrayıcıya menemenlik malzemeyi alalım .
fesleğeni ilave edelim karıştıralım hazırladığımız .
Sosu hamurların üzerine sürelim daha sonra kaşar .
peyniri rendesini serperek ilave edelim .
Sonra sırası ile salamı ve sote yapılmış mantarları .
yerleştirelim biberleri dizelim son olarak .
kaşar peyniri rendesini serperek ilave edelim .
sonra sırası ile salamı ve sote yapılmış .
mantarları yerleştirelim biberleri dizelim
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
SUCUKLU PİZZA
MALZEMELER.
Yarım paket margarin .
1 yumurta.
3 çorba kaşığı yoğurt.
1 çay kaşığı kaşar peyniri rendesi .
1 çay bardağı süt.
1 çay kaşığı kabartma tozu.
Alabildiği kadar un .
2-3 adet domates.
Sucuk, Salam , Sosis vs .
HAZIRLANIŞI
Yağı yoğurdu, karbonatı bir kapta karıştırınız .
Unu ilave ederek kulak memesi kıvamında .
bir hamur elde ediniz yağlanmış tepsiye hamuru .
1 cm inceliğinde yayınız domatesleri .
rendeleyip bir tencerede ateşe koyup .
biraz suyunu çektirip soğutunuz Domatesi hamurun üzerine .
Sosis, Sucuk, salam , vs koyunuz peynir .
rendesini serpiniz. sütle bir yumurtayı çatalla
çırpıp üstüne dökünüz ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika .
pişirip servis yapınız .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
KUSURSUZ PİZZA
MALZEMELER
5 Su bardağı un .
1 yumurta.
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası.
1 3 su bardağı süt.
1 tatlı kaşığı şeker.
1 tatlı kaşığı tuz .
1 küçük paket margarin yumuşak olcak .
SOS İÇİN
10-12 Tane sosis üzerine serpmek için .
4-5 çorba kaşığı kaşar rendesi . y
2-3 çorba kaşığı salça.
3 diş sarımsak , tuz, karabiber, 1 tutam kekik .
1 kahve fincanı zeytin yağı.
HAZIRLANIŞI
Un elenir ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası
margarin, yumurta, tuz konup yumuşak bir hamur yapılır.
ılık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır .
yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp el ile .
7-8 cm çapında açılıp yağlanmış tepsiye dizilir .
kenarlar çimdiklenerek biraz yükseltilir .
üzerine yağ sürülüp bir süre daha mayalandırılır
hamur kabarınca üzerine sos konup kaşar peyniri rendesi
serpilir orta hararetli fırında pişirilip sıcak servis yapılır ,
SOSUN YAPILIŞI
Salça biraz su ile koyuca ezilir tuz karabiber kekik dövülmüş sarımsak
haşlanarak küçük doğranmış sosis ve zeytin yağı
konup karıştırılır .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
TEMEL PİZZA TARİFİ 2 TEPSİ
MALZEMELER
4 Su bardağı un .
1 küp yaş maya.
4 çorba kaşığı zeytin yağı.
2 tatlı kaşığı tuz.
bir miktar un .
HAZIRLANIŞI
Mayayı ufalayın büyük bir kasede un ve mayayı .
karıştırın yarım su bardağı kadar ılık su yağ.
ve tuz ilave edin karışımı pütürsüz ve ellere yapışmayan bir
hamur elde edinceye kadar yoğurun dilerseniz yoğurma
işlemi için mikserde kullanabilirsiniz hamurun üzerini bir .
bezle örterek ılık bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin .
iki fırın tepsisini yağlayıp üzerine un serpin fırını 225 dereceye
ayarlayıp önceden ısıtın hamuru tepsilere yağın .
Hamurları dilediğiniz iç malzeme ile donatıp fırına verin .
25 dakika pişirin .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
BÜYÜK PİZZA
MALZEMELER
2 Su bardağı un .
1 tatlı kaşığı kuru maya.
30 gr margarin .
1 su bardağı süt.
1 çorba kaşığı sıvıyağ .
1-2 domates sosu.
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri .
1 adet domates.
1 su bardağı suyu süzülmüş mısır .
1 su bardağı ince kıyılmış jambon veya salam .
HAZIRLANIŞI
Fırını 220 dereceye ayarlayın büyük fırın tepsisini hazırlayın .
Unu ve tuzu eleyin margarini küp küp kesip ilave edin .
bu arada mayayı şekerli ılık suyun içinde eritip bir süre
kabarmasını beklettikten sonra karışıma ilave edin .
yoğurarak yağı hamura yedirin sütü ilave edin .
gerekirse yine süt ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene
dek yoğurun tepsinin üzerinde 34 cm çapında yuvarlak oluşturacak .
şekilde açın hamurun üzerini zeytin yağıyla yağlayın .
daha sonra domates sosu sürün üzerine de domates dilimlerini .
yerleştirin .
mısır ve jambon parçalarını serpiştirerek 20 25 dakika kadar pişirin .
üçgen dilimlere ayırıp servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
İKİLİ PİZZA 1 TEPSİ .
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifteki malzemelerle ve uygulama şekline
göre hazırlayın .
KIYMALI MALZEME
1 patlıcan .
kırmızı dolmalık biber.
3 diş sarımsak .
1 arpacık soğan .
250 gr kıyma tuz, karabiber, kırmızı toz biber.
6 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi .
2 çorba kaşığı sıvıyağ.
HAWAİ USULU
1-2 Ananas.
3 Kereviz.
1 çorba kaşığı sıvıyağ tuz, karabiber.
150 gr haşlanmış tavuk göğsü .
7 kahve fincanı kaşar, peyniri rendesi .
400 gr küp doğranmış, domates.
HAZIRLANIŞI
Kıymalı malzeme için patlıcanı küçük küpler halinde doğrayın .
tuzlu suda bekletin biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler
halinde doğrayın patlıcan suyunu süzün .
1 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı kavurun kıymayı .
ekleyip iyice kavurun tuz, karabiber, ve kırmızı toz biberle tadlandırın .
kalan yağı kızdırıp patlıcanı kızartın .
Hawai usulü malzeme için ananası soyup ikiye bölün .
ananası sekize bölün kerevizi dilimleyin .
yağı kızdırıp kerevizi kavurun haşlanmış tavuk göğsü
kereviz ve ananası yerleştirin kalan kaşar peynirini .
üzerine serpin . fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın .
pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
KARIŞIK PİZZA
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
3 Veya 4 su bardağı un .
1 yemek kaşığı maya.
3 yemek kaşığı yağ .
Yarım su bardağı ılık süt .
1 çay kaşığı tuz.
ÜZERİ İÇİN .
2 Yemek kaşığı salça .
Kekik, Domates, Biber, Zeytin, Mantar, mısır, sucuk, sosis.
Kaşar peyniri .
HAZIRLANIŞI
Öncelikle mayanın üzerine ılık sütü döküp elimizle karıştırıp.
yumuşatalım daha sonra tuz ve yağını koyup .
unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur.
elde edelim üstünü kapatarak 1 saat dinlendirelim .
Bu sırada üzeri için malzemeleri küçük küçük doğrayıp .
Sosu içinde bir bardağa 2 kaşık salçayı koyup .
üzerine tuz ve kekik ilave edip ılık suyla sulandıralım .
Hamur dinlendikten sonra iki tepsiye bölecek şekilde .
ikiye ayırıp ince bir şekilde açalım yağlanmış tepsilere .
açılan hamurları serpip üzerine hazırladığımız .
Salça sosunu ve diğer kalan malzemeleri ilave edelim .
en son üstüne kaşar rendesini serpip öncden ısıtılmış .
200 derece fırında pişmeye bırakalım .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
MANTARLI PİZZA
İÇ MALZEMELER
400 gr mantar .
150 gr kaşar peyniri .
1 çay bardağı bitkisel sıvıyağ .
2 çay kaşığı tuz .
1 çay kaşığı karabiber.
1 adet limon .
HAZIRLANIŞI
Mantarları temizleyip iyice yıkayın .
Büyük parçalar halinde doğrayın ve on.
dakika kadar limonlu suda bekletin .
Pizza hamurunu elinizle bastırarak yarım parmak .
inceliğinde açın, yağladığınız bir tepsiye veya pizzza tavasına
yerleştirin hamurun üzerine doğradığınız mantarları serpiştirin .
tuz, karabiber döküp yağ gezdirin üzerini rendelenmiş kaşar .
peynirle kapatın kızğın fırında 20 25 dakika pişirip .
servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
AKDENİZ PİZZA
MALZEMELER
PİZZA HAMURU
İÇİN
125 gr buday
unu.
7 çorba kaşığı
su.
1 çorba kaşığı
ılık su mayayı eritmek için .
1 çay kaşığı toz
şeker.
1 tutam tuz.
1 çay kaşığı yaş
maya.
PİZZA SOSU İÇİN .
1 Domates.
2 yaprak fesleğen .
1 dal taze kekik .
yarım diş
sarımsak.
Damak tadınıza göre, tuz,
karabiber.
ÜZERİ İÇİN
1 Kase rendelenmiş
kaşar peyniri .
2 yemek kaşığı
temizlenmiş siyah zeytin .
2 adet orta boy
domates dilimlenmiş .
HAZIRLANIŞI
Pizza hamurunu
hazırlamak için mayayı bir çorba kaşığı ılık suda
eritin yoğurma kabına
unu alıp tuz ve şekeri ilave edip .
karıştırın unun ortasını
havuz gibi açıp mayayı ve yavaş yavaş
su ilave
edin pürüz bir hamur
elde edinceye kadar yoğurun .
Hamurun üzerine nemli
bir bez örtüp buzdolabında .
15 saat bekletin
pizza hamuru buzdolabında bekletirken
ve sos için
gerekli malzemeleri alıp iyice karıştırın
.
ve çekin elde
ettiğiniz sosu bir cam bir kaseye
aktarın .
dinlenen pizza hamurunu
dolaptan çıkarıp orta kalınlıkta
merdane ile açın
yuvarlak açtığınız pizza hamurunu yağlanmış.
fırın tepsisine
dikkatlice yayın üzerine domatesli fesleğeni
sosunu sürün .
Önceden ısıtılmış 180
derece fırında yaklaşık 20 dakika
pişirin .
Pizza tepsisini
fırından çıkarıp üzerini kaşar
peyniriyle.
kaplayın doğranmış
domates ve siyah zeytini .
üzerine serpiştirin
tekrar fırına sürüp peynir eriyene
kadar.
pişirin pişen pizzayı
fırından çıkarıp hafif ılıdık tan sonra
dilimleyin .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
DİKDÖRTGEN PİZZA
MALZEMELER
3 Su bardağı un
.
1 tatlı kaşık
yaşmaya.
3 çorba kaşık
zeytin yağı.
1 çay bardağı yoğurt suyu.
su, tuz .
SOSU İÇİN
1 Çorba kaşık salça
.
1 diş sarımsak. ne
1 tutam fesleğen
.
Zeytin yağı.
ÜZERİ İÇİN .
Sucuk, kaşar peyniri
zeytin, yeşil biber . domates.
HAZIRLANIŞI
Unu karıştırma kabına
alıyoruz ve ortasını açıyoruz ortaya yaş
mayayı.
koyuyoruz mayanın üzerine
zeytin yağını ve yoğurt suyunu döküyoruz.
onun üzerinde tuzunu
serpiyoruz ortadan mayayı eriterek yoğurmaya
başlıyoruz.
ılık su ekleyerek
yoğurmaya devam ediyoruz .
kulak memesi kıvamında
bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz.
Hamurun üzerine nemli
bez örterek mayalanma ya bırakıyoruz .
Sosu için doğrayıcıya
salçayı sarımsağı fesleğeni ve zeytin
yağını .
koyarak hepsini bir
doğrayıcıdan geçiriyoruz.
üzeri için sucuğu
zeytini biberleri ve domatesi doğruyoruz .
kaşar peynirini
rendeliyoruz hamuru iki parçaya
bölüyoruz.
Üzerine un serpiyoruz
ve merdaneyle açıyoruz üzerine .
un serpiyoruz ve
merdaneyle açıyoruz dikdörtğen
pizza tepsisine
alıyoruz yuvarlak hamuruda yuvarlak
pizza tepsisine.
alıyoruz üzerlerine
hazırladığımız pizza sosundan sürüyoruz.
sosun ardından
rendelenmiş kaşar peynirinden koyuyoruz .
Önceden ısıtılmış 240
derecelik fırında pişiriyoruz.
Tweetle
Bizi Takip Edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder