pt>

9.1.13

Zerrin'in Sofrası(Börek-Pizza Devamı)




DEVAMI


Hazırlayan ve Sunan Zerrin ÖZGÜÇ

BÖREKLER.........



BANYOLU  BÖREK  TARİFİ . 

Malzemeler 

4  tane  yufka . 
1 çay  fincanı  yoğurt. 
1  kahve  fincanı   zeytinyağı. 
2  tane   yumurta . 
1  fincan  su . 

 İç  malzemesi ..

200 gr    beyaz peynir,  ezilmiş  . 
yarım   demet,   doğranmış  üzerine  . 
yumurta   sarısı   çörek otu . 
iç  malzemesi . 

Bir kaba   yoğurdu  alalım  üzerine  zeytiyağını   ilave  edelim . 
yumurtaları   kıralım    ve karıştıralım  . 
yufkaları   üst  üste  koyalım . 
sekiz  parçaya  keselim . 
Yufkaların    üzerine    hazırladığımız  sosu   sürelim yufkanın . 
geniş   kısmına  hazırladığımız  peynir ,   maydonoz     iç harçtan  
yeteri  kadar   koyalım    rulo  saralım  sardığımız    ruloyu   gül . 
böğreyi    şeklinde  saralım   bir kaseye   aldığımız   , suya   hazırladığımız 
börekleri    batırıp çıkaralım    tepsiye  dizelim   hazırladığımız   böreği  . 
buzdolabında    kırkbeş  dakika  bekletelim  . 
Önceden   ısıttığımız   fırına  sürmeden   üzerlerine      yumurta  sarısı   sürelim 
çörek otu  serpelim   200  derecelik     ısıda  üzeri  nar  gibi  kızarana    kadar   pişirelim . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


MİLFÖY  HAMURLU  KÖFTELİ BÖREK 

MALZEMELER 

6  Adet  milföy  hamuru.  
250   gr kıyma.  
1 adet  kuru  soğan .  
1  adet  yumurta.  
3  yemek   kaşığı  kurutulmuş  erik .  
1 tatlı  kaşığı  salça .  
yeteri kadar  havuç,   tane mısır.  
kekik,  tuz,  kimyon,   pul biber,   karabiber. 

HAZIRLANIŞI 

Milföy    hamurlu  böreğin  yapımına  iç harcını   hazırlamakla  başlayın . 
Derince  bir  karıştırma   kabının  içine  orta  yağlı  kıymayı  koyun .  
Üzerine  kuru  soğanı   rendeleyin  ve salça,    tane mısır  haşlayıp .  
küp  küp   doğradığınız   havuçları  ilave   edin .  
1  yumurtanın   sadece   beyazını  ekleyin  ve sarısını  bir  kabın  içine 
koyup    birazdan üzerine  sürmek için   üzere  kenara  ayırın .  
tuz  ve  baharatı   ekleyip   kurutulmuş ekmeği   de ilave  edip  
karıştırın  elde  ettiğiniz    harcı   iyice  yoğurun    milföy  hamurlarının . 
üç   tanesini  birbirinin  üzerine   birer  parmak  üst   üste    gelecek  
şekilde   yan yana   dizin  diğer  üç tanesini  birinin  üzerine .  
birer  üst üste   yan yana  dizin  üçlü   milföy leri  yan yana   birleştirip .  
dikdörtğen    bir hamur  elde edin .    merdane  yardımıyla    bastıra   bastıra .  
dikdörtğen    milföy    hamurunu  uzatın   hazırladığınız  köfteli   
harcı   milföy   hamurunun    ortasına   rulo olcak  şekilde  
koyun  üzerine   yumurta  sarısını   sürün    ve önceden   ısıttığımız  
170  derece  fırına   tepsinizi   sürün   üzeri kızarınca   fırından 
çıkarın   . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

PATLICANLI  BÖREK  HAZIR YUFKADAN

MALZEMELER

5  Adet  patlıcan .  
1  adet  yufka.  
2   adet  yumurta.  
2  dilim  bayat  ekmek .  
100 gr  beyaz  peynir.  
1   çay bardağı    sıvıyağ.  
1   su   bardağı   rendelenmiş  kaşar peyniri .  
tuz,   karabiber. 

HAZIRLANIŞI 

patlıcanları   ateşin  üzerinde   çevirerek   közleyin .  
kabuklarını   soyduktan   sonra   kararmamaları  için .  
tuzlu  limonlu   suda   bekletip   sıkın çatalla  ezilerek  .  
püre  haline   getirin   patlıcan  püresine  yumurta .  
ıslatılmış  ve  suyu  sıkılmış   ekmek içi  ezilmiş   beyaz peynir.  
Sıvıyağ,  tuz,  karabiber  ve     kaşar peynirinin  yarısını ilave 
edip   karıştırın   yuvarlak  bir  fırın    kabını   yağlayıp.  
yufkayı   dışına  taşmıyacak   şekilde  kabın içine   döşeyin .  
patlıcan püresini   yufkanın  içine   yayın üzerine  kalan  kaşar .  
peyniririni   serpin   200 derece  ısıtılmış  fırında   üzeri   kızarana kadar  
pişirin  ve sıcak servis   yapın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SODALI  BÖREK  

Sodayla  yapılan  börekler  çok yumuşak  ve lezzetli oluyor.  
Ayrıca soda   böreğin daha  çok  kabarmasını  sağlıyor.  
sodalı   böreğin  henüz   elde  açılması  daha güzel oluyor.  
ve denedim  harika   bir börek  oluyor  ama arzu  ederseniz.  
yuf kayla   yapabilirsiniz. 

MALZEMELER 

6   Adet  hazır  yufka.  
1,5 Şişe    maden sodası.  
1  su  bardağı   süt.  
1 su  bardağından  bir parmak  eksik sıvıyağ . 

İÇ MALZEMESİ 

1 Su bardağı   beyaz peynir.  
1  demet    maydonoz. 

HAZIRLANIŞI 

Tepsiyi   yağlayın. 
1  yumurta  yağ  ve  sütü   çırpın  içi hazırlayın .  
Önce yufkanın   birini   tepsiye  dizin .  
Üzerine  sostan  gezdirin  .  
Sonra ikinci   yufkayı   serip yine  biraz  sos  dökün .  
Peynirli  için  yarısını    bu kısma   serpiştirin .  
Daha  sonra iki  yufkayıda    aynı   şekilde  .  
yerleştirin   ve   kalanı  içi    yayın .  
En son iki  yufkayı  da  yine  soslayarak  yerleştirin .  
Bir   buçuk  şişe  sodayı   böreğin  her yerine    gezdirin .  
Kalan  sosa  bir adet  yumurta  kırıp  çırpın .  
ve böreğin  üstüne  sürün.   
Böreği   fırına   vermeden  dilimleyin  .  
200 derecelik   fırında   nar gibi  kızarana  kadar.  
pişirin . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SEBZELİ  ÇİN  BÖREĞİ 

MALZEMELER 

3  Yufka.  
3  havuç .  
3  pırasa.  
1  kase  soya  filizi .  
3 diş  sarımsak. 
Soya sosu köri .  
Maydonoz  .  
1  yumurta  akı. 

KIZARTMAK İÇİN 

Sıvıyağ   

HAZIRLANIŞI 

İlk  olarak  sarımsakları  ince doğradıktan  sonra .          
sıvıyağda    kavurmaya  başlayın  ardından  pırasaları .  
ince  ince   doğrayarak  rendelenmiş  havuçla  
beraber  sarımsakların  üzerine  ekleyin .  
bir  süre soteledikten    sonra  üzerine  soya .  
sosunu  döküp  karıştırın  soya sosu  tuzlu  olduğu  
için  tuz  eklemeyin  iç  harcı   hazır olan  börek için .  
yufkaları   tezgaha  serin  dörde  bölerek  iç  harcı  paylaştırarak .  
börekleri  sarın  yumurta  akı  yardımıyla  uçlarını  yapıştırarak  
kızğın yağda  kızartın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


PATATESLİ  PUF  BÖREĞİ 

MALZEME

1 Yumurta.  
1  çorba  kaşık  yoğurt.  
yarım  paket  kabartma tozu.  
1  haşlanmış   patates.  
alabildiği    kadar  un tuz. 

İÇ  HARÇI  İÇİN 

Beyaz  peynir  maydonoz. 

HAZIRLANIŞI 

Karıştırma   kabına  ilk olarak  yumurta, yoğurt.  
ve  rendelenmiş  patatesi  olarak  karıştırın .  
Daha  sonra üzerine   kabartma  tozu  ve alabildiği kadar un.  
ekleyin  tuzunuda   ayarlayarak   hamuru  yoğurun .  
Hazırladığınız   hamuru  iyice  açın .  
Beyaz  peynir   ve  maydonozdan  bir iç .  
hazırlayın   hamurun  uzun  tarafına   hazırladığınız .  
iç  harçtan   belli  aralıklarla    misket   büyüklüğünde.  
 kopartarak koyun  daha  sonra   hamurun  kenarını  
üzerine  kapatın  bardak yardımı  ile   kesin .  
Bütün  hamur  için  aynı  aynı  işlemi  uygulayın .  
Börek  hazır olunca   kızgın   yağda   kızartın .  
puf,  puf harika  bir börek . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

DİYET  BÖREK 

MALZEMELER 

2 Adet  yufka.  
200 gr  dil peyniri .  
2  adet  yumurta.  
1-2 litre   süt. 

HAZIRLANIŞI  

Yufkalar   üçgen şeklinde  her biri .  
12  parça  olmak  üzere  kesip  her biri .  
üçgene   dil peynirinden bir uzun  parça .  
alınıp  siğara   böğreği  gibi sarılır  bütün  yufkalar  
sarıldıktan  sonra yuvarlak   cam bir  tepsiye  yanyana  
konularak  dizilir  yumurtalar  süt  ile iyice  çırpılarak .  
bu  böreklerin üzerine dökülür  bir gece   dolapta bekletilirse.  
daha iyi  olur  200 fırında   30  dakika   pişirilir  . 

NOT: Hemen, hemen  bütün hazır  yufka  börekleri .  
hazırlanıp    1 gece    dolapta  beklerse  daha başarılı   sonuç alır. 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


SUCUKLU  GEVREK  BÖREK 

MALZEMELER 

125 gr  tereyağı.  
2,5 su bardağı un .  
1  yumurta.  
1 çorba kaşığı elma sirkesi koy.  
1 tatlı  kaşık ucu tuz. su . 

HARCI İÇİN  

2  Tane  yeşil biber.  iki tane közlenmiş  biber.  
1   tane soğan  1 defne  yaprağı .  
kekik  100 gr  sucuk  ve sıvıyağ . 

ÜZERİ İÇİN . 

1  yumurta. 

HAZIRLANIŞI . 

Börekteki   en önemli özellik  hamurun  ince . 
açılması  ve gevrek olursa daha  lezzetli olur.  
ağız da dağılır yerken   gevrek olması için  un ve  treyağını  
iyice  kavuruyoruz . 

Daha sonra  1  tane  yumurtayı  kırıp  un ve sirkeyide  
hamur haline  getirelim .  bir  taba   alıp   en az yarım saat  
bekletelim  hamurları  eşit parçaya    bölüp   yuvarlak .  
açalım  üzerine   sucuk  küp doğranmış  sucuklarıda  
koyun  kırmızı biber  iki dakika pişirdikten sonra .  
soğumaya  bırakalım  bezeleri   yuvarlar  halde açıp  .  
içine malzeme  konur .  
kenarlarını  kapattıktan   sonra üzerine yumurtanın  sarısını 
sürün  ve fırına koyun . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

PÜRELİ  BÖREK   

MALZEMELER 

2 Yaprak  yufka .  
1  kase patates  püresi .  
125 gr  kaşar peyniri rendesi  
1 çay fincanı  galeta unu.  
1  çay bardağı  sıvıyağ .  
tuz karabiber muskat . 

HAZIRLANIŞI 

Çukur bir kasede sıvıyağı  alalım üzerine  su ilave  
edip karıştıralım yukanın bir tanesi hamur açma  tahtasının  
üzerine  serelim .  
su ve yağ  karışımı  fırça yardımıyla  yufkayıda  
üzerine  sürelim  aynı işlemi uygulayalım  yufkaları  
önce dörde  bölelim  daha sonra   tekrar   dörde  
bölelim 8  parça  elde edelim bir kasede ki  
patates püresinin  içine  kaşar rendesi  karabiber .  
muskat ekleyip karıştıralım  yufkaların geniş  kısmına  
yeteri kadar  iç harcını alalım  geniş bir şekilde  
siğara böğreği  sarar  gibi  saralım  sarma işimiz   
bittikten sonra  buzdolabında  1 5 2 saat   bekletilim  
bekletelim  beklettiğimiz  sarma yufkaları  tabakla  
birlikte  musluğun altında  ıslanmasını  sağlayıp 
galeta ununa   bulayıp  yağlanmış tepsiye dizelim 
180 derece  ısıda  yarım saat  pişirelim 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

TAVUKLU  BÖREK  YOĞURTLU 

MALZEMELER 

1 Tane  bütün tavuk.  
6  tane  yufka.  
1   çay  kaşığı  toz şeker.  
1  çorba kaşığı   sirke .  
4  veya   5 tane  arpacık  soğan .  
1  çay  şeker.  
1  çay  kaşığı   ucu  tuz.  
5 veya  6  tane   karabiber.  
1-3  dal  maydonoz .  
2  bardak   su. 

SOS  İÇİN . 

1  Çorba  kaşığı  yoğurt.  
1  çay   kaşığı  tereyağı.  
1   çay  kaşığı   ucu   kırmızı  pul biber.  
2- 3  tane   sarımsak . 

HAZIRLANIŞI 

Frınızı  180  derece de ısıtalım .  
bir düdüklü   tenceresine  tavuğu koyunuz.  
5  bardak su  ilave   edin .  
suyun  içine  sirke   arpacık soğan  şeker  tuz .  
tane karabiberi  ve maydonozu   ekleyelim  haşlanmış .  
olan tavuğu  kemiklerini  ve derisini  ayıralım   küçük .  
parçalar  halinde    didikleyelim  tuz ve  karabiberle   iyice karıştırınız .  
borcama   yağlarmış   gibi   tavuğun   suyuyla  ıslatın .  
tavuk  etlerini  koyduktan sonra   rulo   şeklinde yapıp  .  
şekil  vererek   borcama  yerleştirin  diğer yufkalarıda.  
aynı  işlemi uyğulayın  böreğimizi    35  40 dakika  pişirelim.  
fırından  çıkardıktan   sonra   böreği   önce   dört   köşesinden .  
başlayarak  tavuk  suyuyla    ıslatın  böreğin üzerine  yağlı .  
kağıt ile  kapatınız.   tereyağını   yağda  eritip  pul  biber  koyunuz .  
böreklerimizi  dilimleyip  güzelce   servis  tabağına  alınız.  
böreğin    üzerine  yağ  ve yoğurt  koyup   servis  yapınız . 


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx



PİZZALAR..................



YUMUŞAK  PİZZA 

MALZEMELER 

250  gr   un .  
60  gr   margarin .  
1  bardak  ılık  su .  
1  su   bardağı  kaşar  peyniri rendesi .  
10  dilim   sucuk .  
2  domates.  
4  yeşil   biber.  
10   tane  siyah  zeytin  biraz  tuz  karabiber kekik . 

HAZIRLANIŞI 

Un  ile   oda  sıcaklığındaki  margarini   çabuk  .  
hareketlerle  yoğurun   sonra  ilk suyu   yavaş yavaş  ekleyin .  
oldukça  sert  bir  hamur   elde  edin .  
hamuru   yuvarlak   bir beze  yapıp  unlayın .  
temiz  bir  kurulama    bezine  sararak    bekletin .  
30 dakika  dinlendirdikten  sonra   açarak    hafifçe   yağlanmış .  
bir  kalıba   yerleştirin  kenarlarını    parmaklarınızla   bastırarak .  
tepsinin  kenarlarına    doğru    yükseltin .  
200  dereceli   fırında   20  dak    pişirin .  
bu   arada    domatesleri   halka   halka  doğrayın  .  
hamurun  üstüne  yerleştirip    kekiği    serpin .  
kaşar peynirini   sucuklarıda   yerleştirip  pizzayı  
tekrar  fırına   sürün  üst  malzeme  çok hafif    pişecek .  
kadar fırında   tutup  çıkarın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

EKMEK  HAMURUNDAN  PİZZA 

MALZEMELER 

1  Adet  ekmek  hamuru. 
yarım  paket   tereyağı .  
1   paket  sosis.  
Az  tuz.  
Bir  çimdik  şeker  kekik .  
2  domates.  
1   çay  kaşığı   hardal .  
200 gr    rendelenmiş  kaşar.  
İnce,    ince  doğranmış  çarliston biber.  
2  kaşık  salça . 

HAZIRLANIŞI   

Fırından  bir   adet   ekmek   hamuru alınır.  
Yağın   yarısını  ile  beraber   yoğrulur  yarım .  
saat   kadar dinlendirilir   yağlanmış  bir tepsiye  
ince bir   şekilde    yayılır  bir  parmak  kalınlığında .  
üzerine haşlanmış  ve ufak  doğranmış  sosis,  kalan yağ, tuz,  
şeker, kekik, hardal,  küp doğranmış  domates,  ince  kıyılıp  
hafifçe   pişirilen   yeşil biber   dökülür ve  kaşar rendelenir.  
170  derece  yarım  saat   kadar  pişirilir . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 

BİBERLİ  VE  MANTARLI  PİZZA 

MALZEMELER 

3   Çay  fincanı,  un .  
yarım  paket , yaşmaya.  
1   tatlı  kaşığı  tuz .  
yarım  çay  bardağı  sıvıyağ.  
aldığı  kadar  ılık su . 

SOSU  İÇİN . 

1  Kase  menemenlik  harç  .  
1  miktar,  fesleğen .  
2  yemek  kaşığı zeytin yağı tuz, karabiber . 

ÜZERİ İÇİN . 

Biber,   kaşar rendesi  mantar,  salam,  mısır,   domates. 

HAZIRLANIŞI 

Hamur  yoğurma   kabına  unu  alalım . üzerine erittiğimiz .  
yaş  mayayı  alalım.   yavaş  yavaş,  su  ilave  ederek   kulak  
memesi   yumuşaklığında   bir hamur ,  elde  edelim .  
hamuru  2  eşit   parçaya  bölelim   ve  tepsilere   yayalım .  
biz  bu  arada  iç  malzemesini    hazırlayalım  doğradığımız . 
mantarları   bir  tavada   sıvıyağ  ile  sote  yapalım .  
Sosu  için  doğrayıcıya  menemenlik   malzemeyi alalım .  
fesleğeni  ilave   edelim  karıştıralım  hazırladığımız .  
Sosu  hamurların  üzerine   sürelim   daha  sonra  kaşar .  
peyniri  rendesini   serperek  ilave   edelim  . 

Sonra  sırası   ile   salamı  ve  sote   yapılmış   mantarları  .  
yerleştirelim  biberleri dizelim   son  olarak .  
kaşar peyniri  rendesini  serperek  ilave  edelim .  
sonra  sırası  ile  salamı  ve  sote   yapılmış .  
mantarları  yerleştirelim   biberleri   dizelim  

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SUCUKLU  PİZZA  

MALZEMELER. 

Yarım  paket  margarin .  
1  yumurta.  
3  çorba  kaşığı  yoğurt.  
1  çay   kaşığı  kaşar  peyniri  rendesi .  
1  çay  bardağı   süt.  
1   çay   kaşığı    kabartma  tozu.  
Alabildiği  kadar un .  
2-3  adet   domates.  
Sucuk,  Salam ,  Sosis  vs . 

HAZIRLANIŞI 

Yağı  yoğurdu,  karbonatı bir kapta  karıştırınız  .  
Unu  ilave  ederek   kulak  memesi kıvamında .  
bir  hamur  elde  ediniz   yağlanmış  tepsiye  hamuru  .  
1  cm   inceliğinde   yayınız   domatesleri .  
rendeleyip  bir  tencerede   ateşe   koyup  .  
biraz  suyunu    çektirip   soğutunuz   Domatesi hamurun  üzerine .  
Sosis,  Sucuk,  salam ,  vs  koyunuz   peynir  .  
rendesini  serpiniz. sütle   bir  yumurtayı   çatalla  
çırpıp  üstüne   dökünüz  ısıtılmış  fırında  10 - 15  dakika .  
pişirip    servis   yapınız . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

KUSURSUZ  PİZZA  

MALZEMELER 

5  Su   bardağı   un . 
1   yumurta. 
1 tatlı  kaşığı   yaş   bira  mayası. 
1   3  su  bardağı süt. 
1   tatlı   kaşığı   şeker. 
1  tatlı   kaşığı   tuz . 
1  küçük   paket   margarin   yumuşak olcak . 

SOS  İÇİN 

10-12  Tane  sosis   üzerine serpmek için . 
4-5  çorba  kaşığı   kaşar  rendesi . y
2-3   çorba  kaşığı   salça. 
3  diş   sarımsak ,  tuz,  karabiber,  1   tutam  kekik . 
1 kahve   fincanı   zeytin yağı. 

HAZIRLANIŞI 

Un   elenir  ortası  açılıp    şekerli   sütle  ezilmiş   bira  mayası 
margarin,   yumurta,  tuz   konup   yumuşak  bir hamur   yapılır. 
ılık   bir  yerde  üzeri örtülü   olarak  mayalandırılır . 
yumurta   büyüklüğünde    parçalara    ayrılıp  el ile . 
7-8   cm   çapında    açılıp    yağlanmış  tepsiye dizilir . 
kenarlar   çimdiklenerek   biraz  yükseltilir . 
üzerine  yağ  sürülüp   bir  süre  daha   mayalandırılır 
hamur  kabarınca   üzerine  sos  konup   kaşar    peyniri rendesi 
serpilir   orta  hararetli   fırında    pişirilip  sıcak  servis  yapılır ,

SOSUN YAPILIŞI

Salça  biraz  su ile  koyuca  ezilir    tuz  karabiber  kekik dövülmüş sarımsak 
haşlanarak   küçük  doğranmış   sosis  ve  zeytin yağı 
konup  karıştırılır . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

TEMEL PİZZA    TARİFİ  2  TEPSİ 

MALZEMELER 

4  Su bardağı un . 
1  küp  yaş  maya. 
4  çorba   kaşığı   zeytin yağı. 
2  tatlı  kaşığı  tuz. 
bir  miktar   un . 

HAZIRLANIŞI 

Mayayı   ufalayın    büyük bir  kasede   un ve  mayayı . 
karıştırın  yarım su   bardağı   kadar  ılık  su  yağ. 
ve  tuz  ilave  edin   karışımı  pütürsüz   ve ellere   yapışmayan  bir 
hamur   elde  edinceye    kadar    yoğurun  dilerseniz  yoğurma 
işlemi  için mikserde   kullanabilirsiniz  hamurun   üzerini   bir . 
bezle   örterek   ılık  bir  ortamda  1  saat   kadar   dinlendirin  . 
iki fırın  tepsisini   yağlayıp   üzerine   un serpin   fırını  225   dereceye  
ayarlayıp    önceden   ısıtın    hamuru  tepsilere   yağın  . 
Hamurları   dilediğiniz   iç  malzeme  ile   donatıp  fırına  verin . 
25  dakika   pişirin . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 

BÜYÜK  PİZZA  

MALZEMELER 

2  Su  bardağı un . 
1  tatlı   kaşığı   kuru  maya. 
30  gr   margarin . 
1  su   bardağı  süt. 
1  çorba   kaşığı   sıvıyağ . 
1-2   domates   sosu. 
2   su  bardağı  rendelenmiş  kaşar peyniri . 
1  adet   domates. 
1  su  bardağı   suyu  süzülmüş   mısır . 
1  su   bardağı   ince  kıyılmış   jambon  veya  salam . 

HAZIRLANIŞI 

Fırını   220   dereceye  ayarlayın   büyük fırın  tepsisini  hazırlayın . 
Unu  ve  tuzu  eleyin  margarini  küp  küp  kesip  ilave edin . 
bu arada  mayayı    şekerli  ılık  suyun  içinde  eritip   bir  süre 
kabarmasını  beklettikten sonra    karışıma   ilave  edin . 
yoğurarak    yağı  hamura  yedirin  sütü ilave   edin . 
gerekirse    yine   süt ekleyerek    yumuşak   bir   hamur  elde  edene 
dek   yoğurun  tepsinin   üzerinde   34   cm  çapında    yuvarlak   oluşturacak . 
şekilde  açın    hamurun   üzerini   zeytin  yağıyla    yağlayın  . 
daha  sonra    domates   sosu   sürün üzerine  de  domates   dilimlerini  . 
yerleştirin . 
mısır   ve  jambon   parçalarını   serpiştirerek    20  25  dakika  kadar  pişirin . 
üçgen  dilimlere   ayırıp    servis   yapın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

İKİLİ  PİZZA  1  TEPSİ  . 

MALZEMELER 

HAMUR  MALZEMESİ 

Temel   tarifteki   malzemelerle  ve uygulama  şekline 
göre  hazırlayın . 

KIYMALI  MALZEME 

1   patlıcan . 
kırmızı  dolmalık  biber. 
3   diş sarımsak . 
1  arpacık  soğan . 
250  gr   kıyma  tuz,   karabiber,  kırmızı toz  biber. 
6  kahve   fincanı   kaşar  peyniri  rendesi . 
2  çorba  kaşığı     sıvıyağ. 

HAWAİ    USULU 

1-2   Ananas. 
3  Kereviz. 
1  çorba  kaşığı   sıvıyağ   tuz,  karabiber. 
150  gr   haşlanmış   tavuk  göğsü . 
7   kahve  fincanı    kaşar,  peyniri   rendesi . 
400  gr   küp   doğranmış,   domates. 

HAZIRLANIŞI 

Kıymalı   malzeme  için    patlıcanı  küçük  küpler  halinde  doğrayın . 
tuzlu  suda  bekletin   biberin çekirdeklerini    ayıklayıp    ince  dilimler 
halinde  doğrayın  patlıcan   suyunu   süzün . 
1  çorba   kaşığı yağı  kızdırıp   soğan  ve  sarımsağı   kavurun   kıymayı  . 
ekleyip    iyice  kavurun  tuz,   karabiber,  ve  kırmızı   toz  biberle   tadlandırın . 
kalan yağı   kızdırıp   patlıcanı    kızartın . 
Hawai   usulü    malzeme   için   ananası   soyup  ikiye bölün . 
ananası   sekize  bölün   kerevizi  dilimleyin . 
yağı  kızdırıp   kerevizi   kavurun   haşlanmış  tavuk  göğsü 
kereviz  ve  ananası   yerleştirin  kalan kaşar  peynirini . 
üzerine  serpin  .  fırını   225  dereceye   ayarlayıp  ısıtın  . 
pizzayı   fırının   alt   bölmesinde    25  dakika  pişirin . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

KARIŞIK  PİZZA 

MALZEMELER 

HAMURU İÇİN 

3   Veya   4  su bardağı  un . 
1  yemek  kaşığı  maya. 
3   yemek  kaşığı  yağ . 
Yarım  su   bardağı  ılık  süt . 
1  çay   kaşığı  tuz. 

ÜZERİ   İÇİN . 

2  Yemek  kaşığı   salça  . 
Kekik,  Domates, Biber, Zeytin,  Mantar,   mısır, sucuk, sosis. 
Kaşar  peyniri . 

HAZIRLANIŞI 

Öncelikle   mayanın   üzerine  ılık  sütü   döküp elimizle  karıştırıp. 
yumuşatalım  daha  sonra tuz ve  yağını  koyup  . 
unu  yavaş   yavaş  ilave  ederek    ele  yapışmayan   bir hamur. 
elde  edelim   üstünü   kapatarak  1   saat   dinlendirelim . 
Bu  sırada  üzeri için   malzemeleri   küçük  küçük doğrayıp  . 
Sosu  içinde    bir   bardağa  2 kaşık   salçayı    koyup  . 
üzerine   tuz  ve  kekik  ilave  edip   ılık  suyla   sulandıralım . 
Hamur dinlendikten sonra    iki tepsiye  bölecek  şekilde . 
ikiye  ayırıp   ince  bir  şekilde   açalım  yağlanmış  tepsilere . 
açılan   hamurları   serpip  üzerine hazırladığımız  . 
Salça   sosunu   ve  diğer kalan  malzemeleri   ilave  edelim . 
en  son   üstüne   kaşar   rendesini  serpip   öncden  ısıtılmış  . 
200 derece   fırında   pişmeye  bırakalım . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

MANTARLI  PİZZA 

İÇ  MALZEMELER 

400  gr   mantar . 
150  gr  kaşar peyniri . 
1  çay  bardağı  bitkisel  sıvıyağ . 
2  çay  kaşığı  tuz . 
1   çay   kaşığı  karabiber. 
1  adet  limon . 

HAZIRLANIŞI 

Mantarları   temizleyip  iyice   yıkayın  . 
Büyük  parçalar  halinde  doğrayın  ve on. 
dakika   kadar   limonlu  suda  bekletin . 
Pizza  hamurunu   elinizle  bastırarak    yarım   parmak . 
inceliğinde   açın,  yağladığınız  bir  tepsiye   veya  pizzza  tavasına 
yerleştirin   hamurun üzerine   doğradığınız   mantarları  serpiştirin . 
tuz,  karabiber döküp    yağ gezdirin    üzerini  rendelenmiş  kaşar . 
peynirle    kapatın  kızğın  fırında   20  25   dakika    pişirip . 
servis yapın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


AKDENİZ   PİZZA   

MALZEMELER 

PİZZA   HAMURU İÇİN  

125   gr  buday  unu.  
7  çorba  kaşığı  su.  
1  çorba  kaşığı  ılık su  mayayı  eritmek için .  
1 çay  kaşığı   toz şeker.  
1 tutam  tuz.  
1  çay  kaşığı   yaş maya. 

PİZZA  SOSU İÇİN . 

1 Domates.  
2 yaprak  fesleğen .  
1 dal  taze kekik .  
yarım   diş   sarımsak.  
Damak   tadınıza  göre, tuz,  karabiber. 

ÜZERİ  İÇİN 

1  Kase  rendelenmiş   kaşar  peyniri .  
2  yemek  kaşığı   temizlenmiş   siyah  zeytin .  
2  adet  orta  boy   domates  dilimlenmiş . 

HAZIRLANIŞI 

Pizza   hamurunu   hazırlamak  için  mayayı  bir çorba kaşığı ılık suda 
eritin  yoğurma  kabına  unu   alıp   tuz   ve şekeri  ilave edip .  
karıştırın  unun ortasını   havuz   gibi   açıp  mayayı  ve yavaş   yavaş  su  ilave  
edin   pürüz  bir hamur  elde  edinceye  kadar   yoğurun .  
Hamurun   üzerine   nemli bir  bez   örtüp   buzdolabında .  
15  saat   bekletin   pizza   hamuru    buzdolabında   bekletirken  
ve sos  için      gerekli  malzemeleri    alıp    iyice karıştırın .  
ve  çekin  elde  ettiğiniz   sosu    bir  cam   bir kaseye  aktarın . 
dinlenen   pizza  hamurunu     dolaptan  çıkarıp   orta  kalınlıkta  
merdane ile  açın   yuvarlak açtığınız    pizza hamurunu   yağlanmış.  
fırın tepsisine    dikkatlice   yayın   üzerine  domatesli   fesleğeni  sosunu  sürün . 

Önceden  ısıtılmış  180   derece   fırında   yaklaşık  20  dakika   pişirin .  
Pizza   tepsisini    fırından  çıkarıp   üzerini    kaşar  peyniriyle.  
kaplayın   doğranmış   domates   ve  siyah  zeytini   .  
üzerine   serpiştirin     tekrar  fırına  sürüp   peynir   eriyene  kadar.  
pişirin   pişen pizzayı   fırından  çıkarıp   hafif    ılıdık tan sonra   dilimleyin . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

DİKDÖRTGEN   PİZZA 

MALZEMELER 

3   Su  bardağı  un . 

1  tatlı  kaşık  yaşmaya. 

3  çorba   kaşık  zeytin yağı.  
1  çay  bardağı yoğurt suyu.  
su,  tuz . 

SOSU  İÇİN  

1 Çorba   kaşık  salça .  
1   diş sarımsak.  ne 
1  tutam  fesleğen .  
Zeytin yağı. 

ÜZERİ  İÇİN . 

Sucuk,    kaşar peyniri zeytin,   yeşil biber .  domates. 

HAZIRLANIŞI 

Unu  karıştırma   kabına  alıyoruz    ve ortasını   açıyoruz  ortaya  yaş mayayı.  
koyuyoruz   mayanın üzerine  zeytin yağını  ve  yoğurt  suyunu  döküyoruz.  
onun  üzerinde   tuzunu  serpiyoruz ortadan  mayayı   eriterek yoğurmaya   başlıyoruz.  
ılık  su  ekleyerek   yoğurmaya  devam ediyoruz .  
kulak  memesi   kıvamında  bir hamur  elde  edene dek   yoğuruyoruz.  
Hamurun  üzerine   nemli  bez  örterek   mayalanma  ya   bırakıyoruz .  
Sosu  için doğrayıcıya   salçayı    sarımsağı   fesleğeni  ve  zeytin  yağını .  
koyarak   hepsini   bir doğrayıcıdan   geçiriyoruz.  
üzeri  için  sucuğu   zeytini  biberleri ve  domatesi  doğruyoruz .  
kaşar  peynirini  rendeliyoruz    hamuru  iki parçaya   bölüyoruz.  
Üzerine   un serpiyoruz  ve  merdaneyle   açıyoruz  üzerine .  
un  serpiyoruz  ve  merdaneyle   açıyoruz   dikdörtğen  
pizza   tepsisine  alıyoruz   yuvarlak  hamuruda    yuvarlak   pizza tepsisine.  
alıyoruz  üzerlerine    hazırladığımız   pizza   sosundan  sürüyoruz.  
sosun   ardından   rendelenmiş   kaşar   peynirinden  koyuyoruz .  
Önceden   ısıtılmış   240  derecelik    fırında   pişiriyoruz. 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx





Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder