pt>

9.1.13

Zerrin'in Sofrası(Pilavlar Devamı)

PATLICAN  SOSLU  PİLAV 

MALZEMELER 

2  Adet  topan patlıcan . 
3  diş  sarımsak . 
2  adet  limon suyu. 
4  çorba  kaşığı   sıvıyağ. 
200 gr  kıyma . 
1   çorba  kaşığı   margarin . 

PİLAV  İÇİN . 

1 Su  bardağı  pirinç . 
2  Su   bardağı  su . 
1  çorba  kaşığı   margarin . 
1    çorba  kaşığı   sıvıyağ  , tuz . 

SOSU  İÇİN . 

1  Su bardağı  yoğurt. 
4   diş   sarımsak . 
1   tatlı   kaşığı   kırmızı   biber . 
1   çorba    kaşığı  margarin . 

HAZIRLANIŞI 

Yıkanmış  pirinci  margarin ve   sıvıyağ  ile  4  dakika  kadar . 
kavuralım   üzerine  sıcak su  ve  tuzu  ekleyip  önce  harlı ateşte . 
sonra  kısık  ateşte  suyu  çekene  kadar  pişirelim bu arada   patlıcanları 
közleyelim  içini   çıkarıp  bir kapa  alalım   üzerine  sarımsak   limon suyu 
ve   4  çorba  kaşığı    sıvıyağı  katıp  ezerek    karıştıralım  yoğurdun içine . 
dövülmüş    sarımsağı  koyup   karıştıralım . 
kıymayı  1  çorba   kaşığı    margarinde  5  dakika   kavuralım . 
servis  tabağına   önce  pilavı  koyup   ortasını    havuz gibi açalım . 
içine  patlıcanlı   karışımı  dökelim  üzerine  yoğurt   sosunu  . 
en üstede    kavrulmuş   kıymayı   koyalım   kırmızı    biberi . 
1   çorba  kaşığı   margarinde  karışımı   dökelim . 
üzerine    yoğurt   sosunu  en  üstede    kavrulmuş   kıymayı  . 
koyalım   kırmızı  biberi  1  çorba  kaşığı   margarinde   kızdırıp   üzerine . 
gezdirerek  servis   yapalım 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


KREMALI  VE MISIRLI  PİLAV 

MALZEMELER 

2  Su bardağı  baldo pirinç . 
4  su bardağı  su. 
100 gr   konserve  bezelye. 
3  çorba  kaşığı  sıvıyağ . 
Yarım  su  bardağı  süt  kreması . 

HAZIRLANIŞI 

Pirinci   tuzlu  ve limonlu  sıcak .
su da  yarım saat  bekletin . 
Bol suyla yıkayıp   süzün  . 
bezelye  ve mısırın suyunu   süzüp . 
1 kaşık  yağı  teflon tavada   kızdırarak . 
sotoleyin  yarım su   ekleyip   kısık ateşte . 
5  dakika  kapağı  kapalı   olarak pişirin . 
kremayı  ekleyip   karıştırın   ve ocağın  altını   kapatın . 
kalan   sıvıyağı  bir tencerede    ısıtıp   pirinci . 
hafif  kavurun  tuz  ve   3 5  bardak   suyu   ilave  edip  kapağını 
kapatın    kaynayınca   ateşi kısıp   suyunu  çekinceye kadar . 
pişirin  hazırladığınız   kremalı sosu  pilava ilave edip   karıştırın . 
üzerini  kağıt  havlu ile  örtüp   10 dakika  kadar   dinlendirin . 
ve  sıcak olarak    servis  yapın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 


KESTANELİ PİLAV 

Kestaneli pilavı çok severim  sağlıklı , 
Lezzetli ve kestaneli özel günlerin  pilavı olarak 
bilinir  kestaneli  pilav  kestaneli pilav  yapmak . 
zor  değildir   kolay ve sağlıklı bir   pilav  tarifidir . 
kestaneli pilav   bu sitemizde  kestaneli  pilav  tarifini 
paylaşacağım  sizlerle   kestaneli   pilav hakkında . 
farklı    bilgi  ve görüşleri  olanlar  benimle  paylaşsınlar .              
bütün pilav sevenlere   sevgiler. 

 MALZEMELER . 

2  Su  bardağı  pirinç .     
10-15  tane pişmiş  kestane . 
1  tane  havuç . 
2  kaşık  tereyağı . 
sevmeyenler  için 3  kaşık zeytin yağı   veya  ayçiçek 
yağı    kullanabilir.                                         
3 kaşık sıvıyağ   tuz . 
3-4  su  bardağı   sıcak su . 

HAZIRLANIŞI 

Pirinçler   yıkanıp  süzülmeye   bırakılır   öncelikle   havuçlar 
ince  uzun    olacak  şekilde  doğranır . 
pilav  tenceresinde   yağ eritilip   havuçlar 
eklenir  biraz   kavrulur  ve kestanelerde   eklenir  . 
Suyu  süzülen   pirinçler   de eklenir   pişirilmeye  . 
bırakılır   pilavımız  hazırdır. 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BADEMLİ  KAFES  PİLAVI 

MALZEMELER 

Pilav  için. 

3  Su bardağı pirinç . 
2   çorba  kaşık  dolmalık fıstık . 
2   çorba  kaşık  kuş  üzümü . 
3   çorba  kaşık  badem . 
1  Soğan . 
2   tavuk   budu . 
2   çorba  kaşık  tereyağı   sıvıyağ. 
1  kaşık  tavuk   suyu   tuz,  karabiber,  yeni bahar. 

HAMUR İÇİN . 

1 Yumurta,  3  çorba  kaşık  yoğurt. 
3   çorba  kaşık  sıvıyağ   tuz  alabildiği   kadar  un . 

HAZIRLANIŞI 

Tencereye  tereyağını   ve  biraz   sıvıyağ alarak    üzerine  fıstıkları . 
ilave edin   fıstıklar   sararınca  üzerine   soğanları   ve pirinçleri 
ilave  edin  tuzunu  ilave  edip   kavurun   daha sonra  üzerine kuş üzümlerini
didiklenmiş  tavuk  etlerini    tuz ve   baharatları   ekleyin   en son  sıcak  . 
et  suyunu verip  pişmeye  bırakın   hamuru  için  tüm malzemeyi  karıştırıp 
yoğurun ve  açın  hamurdan   şeritler  kesin   kalıbınızı yağlayın . 
Hamurdan  kestiğiniz  şeritleri  kafes    olacak    şekilde   yerleştirin . 
boşluklara  bademler  koyun   kalan  bademleri  pilava  ekleyip    . 
hamurların   üzerine   boşaltın    kenardan   sarkan   hamurları . 
üzerine  kapatıp    180  derece   pişirin   ters  çevirerek   kalıptan  . 
çıkartın   perde  pilavı   tadında    nefis   bir  pilav . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FİRİK  PİLAVI 

MALZEMELER 

2  Su  bardağı  firik .                
1  Su  bardağı  bulgur. 
300 gr  kuzu  but. 
1   kase  arpacık  soğan . 
2  adet  yeşil  biber. 
1  adet   kırmızı  biber. 
1  su   bardağı   badem . 
1  çay  bardağı  bütün   antep  fıstığı. 
1  çorba  kaşığı   biber  salçası. 
Yarım  çorba  kaşığı  domates  salçası . 
Sıvıyağ   urfa   sade yağı. 
tuz   ve karabiber . 

HAZIRLANIŞI 

Firik  ve  bulguru   sıcak  su ile  ıslatıyoruz   kuzu  butu . 
kuşbaşı  doğruyoruz  yeşil  biber  ve  kırmızı  biberi  doğruyoruz . 
Sıvıyağ  koyduğumuz  pilav  tenceresinde   arpacık  soğan . 
ve kuşbaşı   eti koyup  kavuruyoruz . 
Biberleri  koyuyoruz   ıslatmış olduğumuz   firik  bulguru  ekliyoruz . 
Biraz daha  kavurduktan  sonra   domates  ve  biber  salçalarını . 
katıyoruz   badem  antep fıstığını   tuz  karabiberini  katıyoruz . 
üzerini   2 parmak   geçecek kadar  sıcak  su  koyup . 
orta  ateşte  suyunu  çekene  kadar  pişiriyoruz . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 

BUTKA  PİLAVI 

MALZEMELER 

2  Su  bardağı  baldo pirinç . 
1,5  su  bardağı   su . 
1,5  su  bardağı  süt . 
1  su bardağı  kuru  üzüm . 
2  kaşık tereyağı . 
3  çorba  kaşığı  şeker. 
yarım tatlı   kaşığı tuz. 
1   paket  margarin . 
2  yumurta. 

HAZIRLANIŞI . 

Süt,  şeker,  tuz, margarin , su, ve  pirinci,  suyu 
bitene  kadar   ocakta  pişirin  ve çırpılmış  . 
2  yumurta ekleyerek   fırında 30  dakika pişirin . 
sıcak  suda   bekletilmiş   üzümleri   süzerek   tereyağında  . 
3  dakika  kavurun  ve  pilavın  üzerine  serpip   servis  yapın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BEZELYELİ  PİLAV 

MALZEMELER 

2-5  Su  bardağı pirinç . 
3  Çorba  kaşığı tereyağı. 
3-5  Su bardağı  su  yada  et suyu. 
1  tatlı  kaşığı tuz . 
1 su bardağı  bezelye. 

HAZIRLANIŞI 

Pirinci   ayıklayıp  2  saat kadar   ılık suda  ıslattıktan sonra. 
4-5  defa  yıkayın .  yağlı bir tencereye  koyup  kızdırın pirinci 
ilave edin  orta ateşte   4 5  dakika   karıştırarak  kavurun sonra . 
tuzunu  ve kaynar  olarak   et suyunu ilave edin  karıştırdıktan sonra . 
kapağını kapatarak  ağır  ateşte yada  fırında  17  dakika  pişirin . 
ateşten   alıp karıştırın  ve 2 dakika   demlendirin  . 
sonra   1   bardak bezelyeyi    katıp  karıştırın  ve servise   sunun . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ASPURLU  PİLAV 

MALZEMELER 

175  gr.  Kıyma. 
2  Su  bardağı pirinç . 
4  adet   soğan . 
6  yemek  kaşığı   margarin . 
5  adet  havuç . 
1  tatlı  kaşığı   aspur. 
2   tatlı  kaşığı  tuz . 
4   su  bardağı   sıcak su . 

HAZIRLANIŞI 

Soğanı  iri iri  doğrayın   kıyma ve yağla  ile  birlikte tencereye koyun . 
ve kapağı   kapalı  olarak  kısık  ateşte  suyunu  çekene kadar . 
yaklaşık  10  dakika  pişirin    yıkayıp   kazıdığınız  havuçları . 
kibrit çöpü  şeklinde   doğrayın  havuçları  kıyma karışımına  ekleyip . 
arasıra  karıştırarak    7 8   dakika    yumuşatın  pirinci  yıkayıp . 
süzdükten sonra   karışıma  ilave edin  ve bir  kaç kez    çevirin . 
tuz,   aspur,  ve  suyu  katıp   karıştırın  önce  orta  kısık  ateşte . 
suyunu   çekene kadar   15   20  dakika    pişirin . 
üzerine  peçete   koyup    20   dakika   dinlendirin . 
ve servis yapın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ZENGİN  PİLAVI 

MALZEMELER 

1  Çorba  kaşığı  rendelenmiş  parmesan  peyniri . 
ve  ya  eski   kaşar. 
1  su  bardağından  biraz  fazla pirinç . 
2  çorba  kaşığı   zeytinyağı. 
100 gr  gravyer   peyniri . 
1  adet  dolmalık  biber . 
50  gr  taze  fasulye. 
150  gr   dana   kıyma. 
60  gr   mortadella    . 
2    adet  domates. 
2  adet   patates. 
galeta   unu  sarımsak,   maydonoz  karabiber, tuz . 

HAZIRLANIŞI 

Tuzlu  suda   pirinci  haşlayıp  süzdükten sonra   sudan geçirip . 
zeytin yağı  ilave  edin . 
Patatesleri  yarım  saat kadar   haşlayın   ılındıktan sonra   soyun . 
doğrayıp  süzgeçten    geçirip  püre  elde edin . 
biberi  ayıklayın  ve şeritler   halinde  doğrayın . 
Fasulyeleri  yirmi dakika   kadar haşladıktan sonra   . 
minik  minik  doğrayın   domatesleri   dilimleyip . 
gravyer    peynirini  zar  şeklinde  doğrayın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

YUFKALI  PİLAV 

MALZEMELER 

4  Su bardağı  pirinç . 
250 gr  margarin . 
1  adet  yufka. 
karabiber, tuz. 

HAZIRLANIŞI

Tencerenin  içini  bir  miktar   margarinle iyice 
yağlayın . 
Sonra  yufkayı  serin  diğer yanda  pirinci  ılık suda. 
60  dakika   dinlendirin.  sonra  iyice  yıkayıp  . 
suyunu  süzdükten  sonra tenceredeki  yufkanın  içine 
koyun  margarini eritip  pirincin  üzerine dökün . 
ve  yufkayı   pirinçlerin üzerini  kapatacak  biçimde . 
katlayın  tencereyi  orta   hararetli  fırına  koyup . 
yarım saat   pişirin   yufkanın  üstü    penbeleştigin de  . 
fırından  çıkarın  ters   çevirip   servis   tabağına   alın  ve 
servis   yapın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

UZAK  DOĞU PİLAVI 

MALZEMELER 

400 gr  tavuk  suyunda haşlanmış  amerikan pirinci. 
1  adet  soğan . 
1  adet  domates  rendesi . 
1  yemek  kaşığı  soya  sosu. 
1  çay  kaşığı  sarımsak tozu. 
250  gr  haşlanmış   sivribiber ve  havuç . 
1  tatlı   kaşığı  kuş  üzümü. 
2  yemek   kaşığı   soya  yağı. 
3   bardak   su. 
bir  tutam   maydonoz. 

HAZIRLANIŞI 

Pilav  normal   pilav şeklinde  pişirin . 
suyunu çekince   içine  haşlanmış  sivri biber. 
havuç   kuş üzümü  ekleyip  karıştırın . 
Bir   kabın  içinde  yağda   kavrulmuş   
soğan ,  sarımsak  tozu  soya  sosu  ve domates rendesini . 
ekleyip   iyice karıştırın  bu   karışımı  pilavın üzerinde gezdirip . 
maydonoz ile süsleyin . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

USKUMRULU PİLAV 

 MALZEMELER

500  gr  pirinç .
3  adet balık . 
3  adet  muz. 
3  adet  yeşil biber.  
250  gr  margarin.  
2  adet  yumurta. 
2  yemek  kaşığı  galeta unu. 
2  yemek  kaşığı  un . 
2  yemek  kaşığı  kuş üzümü .  
3-4  adet   zeytin kırmızı   biber. 

HAZIRLANIŞI 

500 gr   pirinci  tuzlu  suda  20 25  dakika  bekletilir 
sonra  bolca  yıkanıp   süzülür . 
2  yemek  kaşığı    margarinle  sade pilav pişirilir. 
dinlenmeye  bırakılır   uskumruların   osta  dikenleri . 
çıkarılıp   birer birer una   sonra  yumurtaya   ve galeta ununa. 
bulunarak   . 
2  kaşık   margarinle  tavada  kızartılır. 
3  adet  muzu  uzunlamasına  . 
2  ye keserek   ufak doğranmış  yeşil biberle . 
birlikte   kızartılır  .biberler   pilavın  içine  katıp karıştırılır. 
servis  tabağının  ortasına   pilav  dağ gibi konur . 
etrafına  balıklar  ve  muzlar  dizilir. 
kuş  üzümü  yıkanıp  zeytin  ve  kırmızı   biber. 
ilave   edilerek   pilav  tabağı  süslenir.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 

SULTAN  REŞAT   PİLAVI 

MALZEMELER

2   Su bardağı  pirinç . 
3   Su  bardağı  et  suyu  veya su. 
1   kahve  fincanı  sıvıyağ. 
25  gr   badem . 
2  çorba  kaşığı  çekirdeksiz kuru üzüm . 
1  tatlı   kaşığı  limon suyu. 
1  tutam   tuz . 

KÖFTE İÇİN

400  gr   yağsız  kıyma.
1  çay  bardağı  sıvı yağ  . 
1  rendelenmiş   soğan . 
5   dilim   bayat  ekmek içi . 
1  çay  köfte  baharı,   tuz,  karabiber. 

SOS   İÇİN 

2  Çorba  kaşığı   sıvı yağ  . 
2   rendelenmiş   domates. 
3  diş  sarımsak  . 
1  rendelenmiş   ekşi  elma. 
1  tatlı    kaşığı   salça. 
1 çorba   kaşığı  kepçap . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SULTAN  PİLAVI 

MALZEMELER. 

2  Su  bardağı  pirinç .
100 gr   Tereyağı. 
3  kaşık  sıvıyağ. 
100 gr  kuru  kayısı. 
100  gr    kuru  üzüm . 
100 gr  dolma   fıstığı . 
100   gr  ceviz   içi. 
100 gr    badem ,tuz,  karabiber  tarçın . 

HAZIRLANIŞI 

2  Bardak   pirinç  kaynar  suda   15  dakika   demlenir . 
bir  tencerede   yağ  2  bardak su,  tuz. 
kaynatılır  kaynatılan   suya   haşlanmış   soğuk   suda  . 
durulanmış  pirinçler  atılır. 
ağzı  kapatılıp    suyunu   çekmesi   beklenir   üzeri  göz  göz   olunca  kapatılır . 
Ayrı  bir  tavaya   sıvıyağ   konur  dolmalık   fıstıklar   kavrulur   kavrulan . 
malzemeler  çukur   bir servis   tabağına   alınır. 
karabiber  ve tarçın    serpilip    karıştırılan    pilav  üzerine   boşaltılır 
tabak ters   çevrilip    garnitürle   servis  yapılır . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

SEBZELİ  HİNT  PİLAVI 

MALZEMELER. 

2  Su  bardağı  pirinç . 
2  çorba  kaşığı   kıyılmış  taze fasulye. 
2   çorba kaşığı   iç  bezelye. 
2  çorba  kaşığı  kıyılmış   havuç . 
2   çorba   kaşığı   kıyılmış  karnabahar. 
2   Domates. 
2   acı  sivri biber. 
1   er  çay kaşığı   toz zerdeçal,   ve toz  zencefil . 
4   çorba  kaşığı  sıvı yağ . 
1  tatlı  kaşığı  tereyağı. 
Yarım  demet  maydonoz. 
3   su  bardağı  su  tuz . 

HAZIRLANIŞI 

Pirinci   sıcak  tuzlu  suda  ıslatıp  15  dakika  bekletin . 
iyice  yıkayıp  süzün  sivri  biberi  incecik  kıyın . 
domatesleri   soyup  küçük  küçük  doğrayın   maydonozu . 
yıkayıp  kıyın   tencerede   tereyağı   eritip   sıvıyağı  ekleyin . 
Sivri  biber  zerdaçal    ve  zencefili   ekleyerek   kavurun  sırasıyla . 
taze  fasulye   havuç  karnabahar   bezelyeyi  ilave  edin . 
tuz  serpin  4 5  dakika    orta  ateşte  kavurun . 
3   bardak  suyu  ekleyip   ateşi   kısıp  suyunu   çekince  kadar   pişirin . 
tencereyi   ateşten alıp   üzerine   kağıt   havlu   örtün . 
ve kapağını    kapatıp   dinlenmeye  bırakın   kıyılmış  maydonozla . 
süsleyip   sıcak  olarak servis   yapın . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

PERDELİ   PİLAV

MALZEMELER 

2  bardak   pirinç . 
1   parça  tavuk  göğsü . 
150  gr  Badem . 
1  çay  kaşığı  karabiber. 
1   tatlı   kaşığı   tuz  margarin . 
2  adet   yufka. 

HAZIRLANIŞI 

Pirinci   suda haşlayın   ve suyunu  süzün  . 
Tavuk  etini   haşlayın   didin   bademleri   önceden tuzlu  . 
suda   haşlayıp  soyun  hepsini    derin  bir  kapta  . 
karıştırın  derin   borcamın  içine   margarinle   yağlayalım . 
yufkaları   serin  180  derece   fırında  30   dakika  pişirin . 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
PATLICANLI  PİLAV

MALZEMELER 

2 Su bardağı   pirinç .
2  Patlıcan . 
2  Domates  sıvıyağ,   et suyu  maydonoz  tuz   su. 

HAZIRLANIŞI 

2  Su  bardağı   pirinci  tencereye  alın . 
ve pirinci  kavurun   pirinçler kavrulduktan sonra . 
Üzerine küp  kesilmiş  olan  domatesi  ilave  edin . 
üzerine  et suyu   ve sıcak  su  ilave edip   pilavı  pişirin . 
piştikten sonra  üzerine  inci  kıyılmış   olan  maydonozu    ilave  edin . 
Patlıcanları   küp olarak   kesin  sıvıyağda    patlıcanları  kızartın . 
pilavı   servis  tabağına  alın  pilavın   üzerine    kızartılmış  olan  , patlıcanları . 
ilave  edip   servis   yapın .

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

FIRINDA  PATATESLİ  PİLAV

MALZEMELER 

1 Ölçü  pirinç .
5-6 adet  patates . 
1-2 kilo  kültür  mantarı. 
2-3  adet   kuru soğan, tuz, baharat, kaşar ,peyniri . 

HAZIRLANIŞI 

Mantar  küçük,  küçük doğranıp  haşlanır. 
içine  baharat  konur, kekik,  tuz, karabiber. 
vs  pirinç yıkanır  ve içine  ilave edilerek. 
edilerek  yağda   kavrulur   patates soyularak içi 
oyulur   oyulan yere  hazırladığımız içten  koyulur. 
dolma doldurulur  gibi  en üstüne   kaşar peyniri 
rendelenip   fırın tepsisine  yerleştirilir   üzerine  
salçalı  su yapılıp  dökülür ve  pişmeye  bırakılır 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx




Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder