PATLICAN SOSLU PİLAV
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
MALZEMELER
2 Adet topan patlıcan .
3 diş sarımsak .
2 adet limon suyu.
4 çorba kaşığı sıvıyağ.
200 gr kıyma .
1 çorba kaşığı margarin .
PİLAV İÇİN .
1 Su bardağı pirinç .
2 Su bardağı su .
1 çorba kaşığı margarin .
1 çorba kaşığı sıvıyağ , tuz .
SOSU İÇİN .
1 Su bardağı yoğurt.
4 diş sarımsak .
1 tatlı kaşığı kırmızı biber .
1 çorba kaşığı margarin .
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar .
kavuralım üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce harlı ateşte .
sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim bu arada patlıcanları
közleyelim içini çıkarıp bir kapa alalım üzerine sarımsak limon suyu
ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı katıp ezerek karıştıralım yoğurdun içine .
dövülmüş sarımsağı koyup karıştıralım .
kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavuralım .
servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuz gibi açalım .
içine patlıcanlı karışımı dökelim üzerine yoğurt sosunu .
en üstede kavrulmuş kıymayı koyalım kırmızı biberi .
1 çorba kaşığı margarinde karışımı dökelim .
üzerine yoğurt sosunu en üstede kavrulmuş kıymayı .
koyalım kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp üzerine .
gezdirerek servis yapalım
KREMALI VE MISIRLI PİLAV
MALZEMELER
2 Su bardağı baldo pirinç .
4 su bardağı su.
100 gr konserve bezelye.
3 çorba kaşığı sıvıyağ .
Yarım su bardağı süt kreması .
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak .
su da yarım saat bekletin .
Bol suyla yıkayıp süzün .
bezelye ve mısırın suyunu süzüp .
1 kaşık yağı teflon tavada kızdırarak .
sotoleyin yarım su ekleyip kısık ateşte .
5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin .
kremayı ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın .
kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci .
hafif kavurun tuz ve 3 5 bardak suyu ilave edip kapağını
kapatın kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar .
pişirin hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip karıştırın .
üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika kadar dinlendirin .
ve sıcak olarak servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
KESTANELİ PİLAV
Kestaneli pilavı çok severim sağlıklı ,
Lezzetli ve kestaneli özel günlerin pilavı olarak
bilinir kestaneli pilav kestaneli pilav yapmak .
zor değildir kolay ve sağlıklı bir pilav tarifidir .
kestaneli pilav bu sitemizde kestaneli pilav tarifini
paylaşacağım sizlerle kestaneli pilav hakkında .
farklı bilgi ve görüşleri olanlar benimle paylaşsınlar .
bütün pilav sevenlere sevgiler.
MALZEMELER .
2 Su bardağı pirinç .
10-15 tane pişmiş kestane .
1 tane havuç .
2 kaşık tereyağı .
sevmeyenler için 3 kaşık zeytin yağı veya ayçiçek
yağı kullanabilir.
3 kaşık sıvıyağ tuz .
3-4 su bardağı sıcak su .
HAZIRLANIŞI
Pirinçler yıkanıp süzülmeye bırakılır öncelikle havuçlar
ince uzun olacak şekilde doğranır .
pilav tenceresinde yağ eritilip havuçlar
pilav tenceresinde yağ eritilip havuçlar
eklenir biraz kavrulur ve kestanelerde eklenir .
Suyu süzülen pirinçler de eklenir pişirilmeye .
bırakılır pilavımız hazırdır.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
BADEMLİ KAFES PİLAVI
MALZEMELER
Pilav için.
3 Su bardağı pirinç .
2 çorba kaşık dolmalık fıstık .
2 çorba kaşık kuş üzümü .
3 çorba kaşık badem .
1 Soğan .
2 tavuk budu .
2 çorba kaşık tereyağı sıvıyağ.
1 kaşık tavuk suyu tuz, karabiber, yeni bahar.
HAMUR İÇİN .
1 Yumurta, 3 çorba kaşık yoğurt.
3 çorba kaşık sıvıyağ tuz alabildiği kadar un .
HAZIRLANIŞI
Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları .
ilave edin fıstıklar sararınca üzerine soğanları ve pirinçleri
ilave edin tuzunu ilave edip kavurun daha sonra üzerine kuş üzümlerini
didiklenmiş tavuk etlerini tuz ve baharatları ekleyin en son sıcak .
et suyunu verip pişmeye bırakın hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp
yoğurun ve açın hamurdan şeritler kesin kalıbınızı yağlayın .
Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin .
boşluklara bademler koyun kalan bademleri pilava ekleyip .
hamurların üzerine boşaltın kenardan sarkan hamurları .
üzerine kapatıp 180 derece pişirin ters çevirerek kalıptan .
çıkartın perde pilavı tadında nefis bir pilav .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
FİRİK PİLAVI
MALZEMELER
2 Su bardağı firik .
1 Su bardağı bulgur.
300 gr kuzu but.
1 kase arpacık soğan .
2 adet yeşil biber.
1 adet kırmızı biber.
1 su bardağı badem .
1 çay bardağı bütün antep fıstığı.
1 çorba kaşığı biber salçası.
Yarım çorba kaşığı domates salçası .
Sıvıyağ urfa sade yağı.
tuz ve karabiber .
HAZIRLANIŞI
Firik ve bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz kuzu butu .
kuşbaşı doğruyoruz yeşil biber ve kırmızı biberi doğruyoruz .
Sıvıyağ koyduğumuz pilav tenceresinde arpacık soğan .
ve kuşbaşı eti koyup kavuruyoruz .
Biberleri koyuyoruz ıslatmış olduğumuz firik bulguru ekliyoruz .
Biraz daha kavurduktan sonra domates ve biber salçalarını .
katıyoruz badem antep fıstığını tuz karabiberini katıyoruz .
üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup .
orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
BUTKA PİLAVI
MALZEMELER
2 Su bardağı baldo pirinç .
1,5 su bardağı su .
1,5 su bardağı süt .
1 su bardağı kuru üzüm .
2 kaşık tereyağı .
3 çorba kaşığı şeker.
yarım tatlı kaşığı tuz.
1 paket margarin .
2 yumurta.
HAZIRLANIŞI .
Süt, şeker, tuz, margarin , su, ve pirinci, suyu
bitene kadar ocakta pişirin ve çırpılmış .
2 yumurta ekleyerek fırında 30 dakika pişirin .
sıcak suda bekletilmiş üzümleri süzerek tereyağında .
3 dakika kavurun ve pilavın üzerine serpip servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
BEZELYELİ PİLAV
MALZEMELER
2-5 Su bardağı pirinç .
3 Çorba kaşığı tereyağı.
3-5 Su bardağı su yada et suyu.
1 tatlı kaşığı tuz .
1 su bardağı bezelye.
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp 2 saat kadar ılık suda ıslattıktan sonra.
4-5 defa yıkayın . yağlı bir tencereye koyup kızdırın pirinci
ilave edin orta ateşte 4 5 dakika karıştırarak kavurun sonra .
tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilave edin karıştırdıktan sonra .
kapağını kapatarak ağır ateşte yada fırında 17 dakika pişirin .
ateşten alıp karıştırın ve 2 dakika demlendirin .
sonra 1 bardak bezelyeyi katıp karıştırın ve servise sunun .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ASPURLU PİLAV
MALZEMELER
175 gr. Kıyma.
2 Su bardağı pirinç .
4 adet soğan .
6 yemek kaşığı margarin .
5 adet havuç .
1 tatlı kaşığı aspur.
2 tatlı kaşığı tuz .
4 su bardağı sıcak su .
HAZIRLANIŞI
Soğanı iri iri doğrayın kıyma ve yağla ile birlikte tencereye koyun .
ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar .
yaklaşık 10 dakika pişirin yıkayıp kazıdığınız havuçları .
kibrit çöpü şeklinde doğrayın havuçları kıyma karışımına ekleyip .
arasıra karıştırarak 7 8 dakika yumuşatın pirinci yıkayıp .
süzdükten sonra karışıma ilave edin ve bir kaç kez çevirin .
tuz, aspur, ve suyu katıp karıştırın önce orta kısık ateşte .
suyunu çekene kadar 15 20 dakika pişirin .
üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin .
ve servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ZENGİN PİLAVI
MALZEMELER
1 Çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri .
ve ya eski kaşar.
1 su bardağından biraz fazla pirinç .
2 çorba kaşığı zeytinyağı.
100 gr gravyer peyniri .
1 adet dolmalık biber .
50 gr taze fasulye.
150 gr dana kıyma.
60 gr mortadella .
2 adet domates.
2 adet patates.
galeta unu sarımsak, maydonoz karabiber, tuz .
HAZIRLANIŞI
Tuzlu suda pirinci haşlayıp süzdükten sonra sudan geçirip .
zeytin yağı ilave edin .
Patatesleri yarım saat kadar haşlayın ılındıktan sonra soyun .
doğrayıp süzgeçten geçirip püre elde edin .
biberi ayıklayın ve şeritler halinde doğrayın .
Fasulyeleri yirmi dakika kadar haşladıktan sonra .
minik minik doğrayın domatesleri dilimleyip .
gravyer peynirini zar şeklinde doğrayın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
YUFKALI PİLAV
MALZEMELER
4 Su bardağı pirinç .
250 gr margarin .
1 adet yufka.
karabiber, tuz.
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice
yağlayın .
Sonra yufkayı serin diğer yanda pirinci ılık suda.
60 dakika dinlendirin. sonra iyice yıkayıp .
suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine
koyun margarini eritip pirincin üzerine dökün .
ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde .
katlayın tencereyi orta hararetli fırına koyup .
yarım saat pişirin yufkanın üstü penbeleştigin de .
fırından çıkarın ters çevirip servis tabağına alın ve
servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
UZAK DOĞU PİLAVI
MALZEMELER
400 gr tavuk suyunda haşlanmış amerikan pirinci.
1 adet soğan .
1 adet domates rendesi .
1 yemek kaşığı soya sosu.
1 çay kaşığı sarımsak tozu.
250 gr haşlanmış sivribiber ve havuç .
1 tatlı kaşığı kuş üzümü.
2 yemek kaşığı soya yağı.
3 bardak su.
bir tutam maydonoz.
HAZIRLANIŞI
Pilav normal pilav şeklinde pişirin .
suyunu çekince içine haşlanmış sivri biber.
havuç kuş üzümü ekleyip karıştırın .
Bir kabın içinde yağda kavrulmuş
soğan , sarımsak tozu soya sosu ve domates rendesini .
ekleyip iyice karıştırın bu karışımı pilavın üzerinde gezdirip .
maydonoz ile süsleyin .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
USKUMRULU PİLAV
MALZEMELER
500 gr pirinç .
3 adet balık .
3 adet muz.
3 adet yeşil biber.
250 gr margarin.
2 adet yumurta.
2 yemek kaşığı galeta unu.
2 yemek kaşığı un .
2 yemek kaşığı kuş üzümü .
3-4 adet zeytin kırmızı biber.
HAZIRLANIŞI
500 gr pirinci tuzlu suda 20 25 dakika bekletilir
sonra bolca yıkanıp süzülür .
2 yemek kaşığı margarinle sade pilav pişirilir.
dinlenmeye bırakılır uskumruların osta dikenleri .
çıkarılıp birer birer una sonra yumurtaya ve galeta ununa.
bulunarak .
2 kaşık margarinle tavada kızartılır.
3 adet muzu uzunlamasına .
2 ye keserek ufak doğranmış yeşil biberle .
birlikte kızartılır .biberler pilavın içine katıp karıştırılır.
servis tabağının ortasına pilav dağ gibi konur .
etrafına balıklar ve muzlar dizilir.
kuş üzümü yıkanıp zeytin ve kırmızı biber.
ilave edilerek pilav tabağı süslenir.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
SULTAN REŞAT PİLAVI
MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç .
3 Su bardağı et suyu veya su.
1 kahve fincanı sıvıyağ.
25 gr badem .
2 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm .
1 tatlı kaşığı limon suyu.
1 tutam tuz .
KÖFTE İÇİN
400 gr yağsız kıyma.
1 çay bardağı sıvı yağ .
1 rendelenmiş soğan .
5 dilim bayat ekmek içi .
1 çay köfte baharı, tuz, karabiber.
SOS İÇİN
2 Çorba kaşığı sıvı yağ .
2 rendelenmiş domates.
3 diş sarımsak .
1 rendelenmiş ekşi elma.
1 tatlı kaşığı salça.
1 çorba kaşığı kepçap .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
SULTAN PİLAVI
MALZEMELER.
2 Su bardağı pirinç .
100 gr Tereyağı.
3 kaşık sıvıyağ.
100 gr kuru kayısı.
100 gr kuru üzüm .
100 gr dolma fıstığı .
100 gr ceviz içi.
100 gr badem ,tuz, karabiber tarçın .
HAZIRLANIŞI
2 Bardak pirinç kaynar suda 15 dakika demlenir .
bir tencerede yağ 2 bardak su, tuz.
kaynatılır kaynatılan suya haşlanmış soğuk suda .
durulanmış pirinçler atılır.
ağzı kapatılıp suyunu çekmesi beklenir üzeri göz göz olunca kapatılır .
Ayrı bir tavaya sıvıyağ konur dolmalık fıstıklar kavrulur kavrulan .
malzemeler çukur bir servis tabağına alınır.
karabiber ve tarçın serpilip karıştırılan pilav üzerine boşaltılır
tabak ters çevrilip garnitürle servis yapılır .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
SEBZELİ HİNT PİLAVI
MALZEMELER.
2 Su bardağı pirinç .
2 çorba kaşığı kıyılmış taze fasulye.
2 çorba kaşığı iç bezelye.
2 çorba kaşığı kıyılmış havuç .
2 çorba kaşığı kıyılmış karnabahar.
2 Domates.
2 acı sivri biber.
1 er çay kaşığı toz zerdeçal, ve toz zencefil .
4 çorba kaşığı sıvı yağ .
1 tatlı kaşığı tereyağı.
Yarım demet maydonoz.
3 su bardağı su tuz .
HAZIRLANIŞI
Pirinci sıcak tuzlu suda ıslatıp 15 dakika bekletin .
iyice yıkayıp süzün sivri biberi incecik kıyın .
domatesleri soyup küçük küçük doğrayın maydonozu .
yıkayıp kıyın tencerede tereyağı eritip sıvıyağı ekleyin .
Sivri biber zerdaçal ve zencefili ekleyerek kavurun sırasıyla .
taze fasulye havuç karnabahar bezelyeyi ilave edin .
tuz serpin 4 5 dakika orta ateşte kavurun .
3 bardak suyu ekleyip ateşi kısıp suyunu çekince kadar pişirin .
tencereyi ateşten alıp üzerine kağıt havlu örtün .
ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın kıyılmış maydonozla .
süsleyip sıcak olarak servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
PERDELİ PİLAV
MALZEMELER
2 bardak pirinç .
1 parça tavuk göğsü .
150 gr Badem .
1 çay kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı tuz margarin .
2 adet yufka.
HAZIRLANIŞI
Pirinci suda haşlayın ve suyunu süzün .
Tavuk etini haşlayın didin bademleri önceden tuzlu .
suda haşlayıp soyun hepsini derin bir kapta .
karıştırın derin borcamın içine margarinle yağlayalım .
yufkaları serin 180 derece fırında 30 dakika pişirin .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
PATLICANLI PİLAV
MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç .
2 Patlıcan .
2 Domates sıvıyağ, et suyu maydonoz tuz su.
HAZIRLANIŞI
2 Su bardağı pirinci tencereye alın .
ve pirinci kavurun pirinçler kavrulduktan sonra .
Üzerine küp kesilmiş olan domatesi ilave edin .
üzerine et suyu ve sıcak su ilave edip pilavı pişirin .
piştikten sonra üzerine inci kıyılmış olan maydonozu ilave edin .
Patlıcanları küp olarak kesin sıvıyağda patlıcanları kızartın .
pilavı servis tabağına alın pilavın üzerine kızartılmış olan , patlıcanları .
ilave edip servis yapın .
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
FIRINDA PATATESLİ PİLAV
MALZEMELER
1 Ölçü pirinç .
5-6 adet patates .
1-2 kilo kültür mantarı.
2-3 adet kuru soğan, tuz, baharat, kaşar ,peyniri .
HAZIRLANIŞI
Mantar küçük, küçük doğranıp haşlanır.
içine baharat konur, kekik, tuz, karabiber.
vs pirinç yıkanır ve içine ilave edilerek.
edilerek yağda kavrulur patates soyularak içi
oyulur oyulan yere hazırladığımız içten koyulur.
dolma doldurulur gibi en üstüne kaşar peyniri
rendelenip fırın tepsisine yerleştirilir üzerine
salçalı su yapılıp dökülür ve pişmeye bırakılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder